به مناسبت "پویش ملی مبارزه با سرطان"؛ عوامل خطر مهم ابتلا به سرطان را بشناسید
-
یکم تا هفتم بهمن ماه، با نام هفته ملی پویش مبارزه با سرطان نام گذاری شده است.
سرطان از مهمترین بیماریهای غیر واگیر است که ابتلاء به آن هزینه هنگفتی را به بیمار و خانواده او تحمیل خواهد کرد. بنابراین اهمیت آموزش همگانی و در پیش گرفتن سبک زندگی و تغدیه سالم و دوری از استرس در پیشگیری از ابتلاء به آن بسیار حائز اهمیت است. به همین دلیل یکم تا هفتم بهمن ماه را با نام پویش ملی مبارزه با سرطان نام گذاری نموده اند.
از عوامل غذایی تحریک کننده سرطان می توان به چربیهای اکسید شده مانند روغن که به دفعات برای سرخ کردن استفاده شده است، گوشت قرمز فرآیند شده مانند سوسیس و کالباس و گوشتهای قرمز دودی و نمک سود شده، غذاهایی که به شدت سرخ یا کباب شده و به رنگی قهوه ای تیره درآمده، نیتراتها و نیتریتها (نگهدارنده های مواد غذایی که برای ایجاد رنگ صورتی به موادی مثل سوسیس و کالباس اضافه می شود)، مواد غذایی کهنه کپک زده به ویژه سیب زمینی، بادام زمینی و قارچ و جوانه ها، آفت کشها و سایر مواد شیمیایی مربوط به کشاورزی، رنگهای غذایی مصنوعی به ویژه رنگهای قرمز، مصرف زیاد الکل به صورت مرتب و نوشیدنی ها و غداهای خیلی داغ.
چاقی و اضافه وزن نیز یک عامل خطر مهم به شمار می رود که با رژیم غدایی مناسب به راحتی قابل پیشگیری و درمان است.
از عوامل غذایی مهار کننده سرطان می توان به مواد غذایی غنی از فیبر، سبزیها و میوه های تازه، مواد غذایی غنی از کلسیم و ویتامین D، ماهی و اسید چرب امگا 3 و ویتامینهای A، C ، E ، اسید فولیک، ویتامین B12، و سلنیم اشاره نمود.
نظر دهید