• 1401/01/29
  • - تعداد بازدید: 199
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
مرکز آموزشی درمانی شهید آیت الله دستغیب

به مناسبت روز جهانی هموفیلی با این بیماری بیشتر آشنا شویم

-

روز 28 فروردین ماه (17 آوریل) روز جهانی هموفیلی نام گذاری شده است به همین مناسبت با این بیماری بیشتر آشنا شویم.

هموفیلی نوعی بیماری ارثی (ژنتیکی) است که در آن توان بدن برای ایجاد لخته و انعقاد خون برای جلوگیری از خونریزی در صورت پاره شدن رگ مختل شده است. بنابراین علامت اصلی آن، خونریزی زیاد و غیر قابل کنترل است.

این بیماری به دو گروه: نوع A (کمبود فاکتور انعقادی 8) و نوع B (کمبود فاکتور انعقادی 9) تقسیم می شود.

بیماری هموفیلی از نظر شدت به سه گروه شدید، متوسط و خفیف تقسیم می شود. شدت بیماری به میزان فاکتور موجود در خون بستگی دارد بنابراین بیماری در طول عمر، تغییر محسوسی نمیکند.

برای پیشگیری از بروز خونریزی و در نتیجه جلوگیری از ایجاد عوارض ناشی از خونریزی ها در بیماران هموفیلی، فاکتورهای انعقادی در فاصله های زمانی منظم و برنامه ریزی شده برای بیمار تجویز می شود. و در هنگام خونریزی نیز با مراجعه به پزشک درمانهای لازم انجام می پذیرد.

از جمله عوارض مهم و جدی در بیماری هموفیلی می توان به: خونریزی در مفاصل، خونریزی و کبودی در عضلات و نسوج نرم، شکستگی ها، خونریزی های سیستم اعصاب مرکزی، خونریزی نخاع و اعصاب محیطی، خونریزی گلو، دهان و لثه ها، بینی و خون در ادرار و حساسیت نشان دادن بدن نسبت به تزریق فراورده های خونی اشاره نمود.

این بیماری از طریق آزمایش تیتر فاکتورهای 8 و 9 ؛ روشهای تشخیصی قبل از تولد شامل سونوگرافی و نمونه برداری از مایع آمنیوتیک، نمونه گیری از پرزهای جفتی جنین و نمونه گیری از خون بند ناف جنین، تشخیص داده می شود.

با توجه به ویژگیهای خاص این بیماری و نیاز به مراقبتهای مستمر درمانی، لزوم آگاهی رسانی به بیماران، خانواده های آنان و عموم جامعه از اهمیت ویژه ای برخوردار است و پزشکان، پرستاران، مشاوران ژنتیک، خانواده های بیماران هموفیلی و دیگر سازمانها در حمایت از بیماران هموفیلی نقش دارند.

 

«حکیمه طاووسی»

مسئول بخش هموفیلی مرکز آموزشی درمانی شهید آیت الله دستغیب

  • گروه خبری : اخبار,اخبار واحدها
  • کد خبری : 58487
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید