• 1400/11/04
  • - تعداد بازدید: 232
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
مرکز آموزشی درمانی شهید آیت الله دستغیب

راهکارهای تغذیه ای برای مقابله با برخی عوارض احتمالی ناشی از واکسیناسیون کرونا

-

غالبا عوارض ناشى از واکسن به طور معمول از 12 ساعت تا کمتر از7 روز بعد از تزریق واکسن به طور متغیر و خفیف در بعضی افراد ممکن است رخ دهد. در موارد بسیار نادر برخى عوارض ممکن است یک ماه بعد از واکسیناسیون بروز یابد. به همین منظور برخی توصیه های تغذیه ای در صورت بروز عوارض احتمالی ناشی از واکسیناسیون کرونا به شرح زیر اشاره می شود.

 
   .

تب: در صورت ایجاد تب، مایعات و غذاهای آبدار به میزان فراوان نوشیده و میل شود.رژیم غذائی حاوی میوه (موز، آلو، زرد آلو، طالبی)، سبزی ها(اسفناج و جعفری)، حبوبات، نان و غلات سبوس دار، هویج، گوجه فرنگی و سیب زمینی) برای تامین پتاسیم ناشی از تعریق زیاد در تب توصیه می شود.

بدن درد و خستگى: در صورت بدن درد و خستگی،مصرف منابع غنی از امگا 3 مانند ماهی به ویژه ماهی های چرب، گردو، تخمه آفتابگردان، مصرف منابع غذایی منیزیم شامل سبزی های برگ سبز، تخمه کدو، غلات کامل و حبوبات، بادام زمینی، شکلات تلخ و کاکائو توصیه می شود. مصرف ترکیبات حاوی کافئین، مانند چای سیاه، چای سبز و قهوه، در حد دو فنجان در روز به رفع خستگی و دردهای منتشر بدن کمک می کند.

ضعف وبیحالى: در صورت ضعف و بیحالی پس از واکسیناسیون،منابع غذایی حاوی ویتامینهایB1،B6 وB12 شامل غلات کامل، گوشت،تخم مرغ و شیر و لبنیات،شربت عسل(با کنترل قند خون در افراد دیابتیک و بیماران سرپایی) به افزایش انرژی و کاهش ضعف و بی حالی کمک می کنند. افزودن دارچین و زنجبیل و سیاهدانه به غذاها در این موارد توصیه می شود.

تهوع و استفراغ: تا زمانی که تهوع یا استفراغ دارید، از خوردن و آشامیدن هر ماده غذایی یا نوشیدنی پرهیز نمایید.پس از توقف استفراغ، می توانید کمی مایعات رقیق مانند آب مرغ یا گوشت، و آب سیب میل کنید. با گذشت،8 ساعت، از قطع استفراغ، می توانید مصرف غذاهای جامد را شروع کنید. غذا باید بی بو، کم چرب و کم فیبر باشد: مرغ پخته، موز، نان تس، و برشته، تخم مرغ آب پزی، انواع آب میوه و سبیی، سیب زمینی، برنج، غلات پخته، ماس، مفید اس،. تعداد وعده های غذایی را افیایش و حجم غذا در هر وعده را کاهش دهید و از مصرف غذای سنگین خودداری کنید. از آبنبات هایی با طعم نعناع یا لیمو استفاده کنید.

اسهال: در مواجهه با اسهال،مصرف موز رسیده، برنج سفید، سیب پخته یا کمپوت سیب بدون شکر، نان تست و برشته، پوره سیب زمینی آب پز، ماست پروبیوتیک، سوپ مرغ کم چربی و نیز مصرف مایعات به ویژه آب در طول روز برای جبران کم آبی بدن توصیه می شود.

یبوست: در صورت یبوست،مصرف غلات کامل مانند نان گندم کامل،انواع حبوبات مانند عدس، انواع لوبیا، مغزها مانند بادام، گردو، پسته،فندق،میوه هامانند انوا ع توت، گلابی، انجیر، انوا ع آلو و زردآلو، انوا ع دانه های گیاهی نظیرتخم شربتی، خاکشیرهمراه با آب یا شربت کم شیرین، انواع سبزی ها مانند کاهو، سبزی خوردن، اسفناج و مصرف خشکبار بویژه آلو بخارا، برگه آلو و انجیر خیسانده در آب توصیه میشود.

بی اشتهایی: در مواجهه با بی اشتهایی، مصرف میوه ها و سبزی ها با تاکید بر سیب، انجیر، لیموترش، چای لیمو و زنجبیل، سمنو، شیر برنج باکمی دارچین، شله زرد، مغزها و خشکبار شامل فندق، گردو، پسته، بادام، توت خشک، نخود و کشمش، مویز و برگه میوه ها توصیه می شود.

 

«زهرا فلاحی»، مسئول واحد تغذیه مرکز آموزشی درمانی شهید آیت الله دستغیب

«سپیده عباس زاده»، مسئول بهداشت حرفه ای مرکز آموزشی درمانی شهید آیت الله دستغیب

 

  • گروه خبری : اخبار,اخبار واحدها
  • کد خبری : 54244
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید