• 1402/01/31

تبیین خدمات بخش هموفیلی مرکز آموزشی درمانی شهید آیت الله دستغیب به مناسبت روز جهانی هموفیلی

به مناسبت روز جهانی هموفیلی – 28 فروردین 1402، مدیر مرکز آموزشی درمانی شهید آیت الله دستغیب خدمات این مرکز به بیماران هموفیلی و دیگر اختلالات خونریزی دهنده ارثی را تشریح کرد.

«حمید پناهیان»، مدیر مرکز آموزشی درمانی شهید آیت الله دستغیب به مناسبت روز جهانی هموفیلی ضمن قدردانی از زحمات پزشکان و پرستاران مرکز جامع درمانی هموفیلی گفت: خدمات مهم ارائه شونده به این گروه از بیماران خاص شامل ارائه خدمات درمانی توسط پزشکان فوق تخصص خون و ارتوپدی در درمانگاه ویژه بیماران خاص در این مرکز و همچنین در صورت نیاز ارجاع به سایر متخصصان از جمله پزشک متخصص زنان و گوارش، ارائه خدمات دندانپزشکی، فیزیوتراپی و آزمایشگاهی شامل آزمایشات تشخیص طبی و تخصصی ژنتیک، تامین داروهای مورد نیاز و ارائه مراقبتهای پرستاری همراه با آموزشهای مورد نیاز به بیماران جدید الورود به این بخش و خانواده های آنان اشاره نمود.

سرپرستار بخش هموفیلی مرکز آموزشی درمانی شهید آیت الله دستغیب نیز با بیان شعار امسال (2023 میلادی) روز جهانی هموفیلی با عنوان "دسترسی برای همه" گفت: در این مرکز با هدف پیشگیری از خونریزی در بیماران با انواع اختلالات خونریزی دهنده ارثی از جمله هموفیلی و اجرای مراقبت های استاندارد جهانی همواره بر آنیم تا از طریق ارائه مراقبتهای درمانی با کیفیت و ایمن و نیز ارائه آموزشهای مداوم در ارتقا سطح سلامت بیماران و نیز سلامت جامعه خدمت نمائیم. در همین راستا آموزشهای خود مراقبتی مختلفی به بیماران به صورت گروهی و انفرادی انجام می شود و از جمله مهمترین رویدادهای آموزشی به کارکنان در سال گذشته می توان به برگزاری سمینار استانی هموفیلی به میزبانی این مرکز با هدف ارتقای دانش تخصصی پزشکان، پرستاران و کارشناسان علوم آزمایشگاهی شاغل و یا علاقمند به حوزه هموفیلی نام برد.

«حکیمه طاوسی همچنین با اعلام آمادگی مستمر برای هر گونه پاسخگویی و آموزش به بیماران هموفیلی و خانواده های آنان، از عموم علاقمندان دعوت نمود جهت شناخت بیشتر هموفیلی و بیماریهای اختلالات خونریزی دهنده ارثی، به وبسایت مرکز آموزشی درمانی شهید آیت الله دستغیب به نشانی dastgheib.sums.ac.ir مراجعه و از مطالب آموزشی که با مشارکت اساتید و کارشناسان این حوزه تهیه شده، استفاده نمایند.

هموفیلی نوعی بیماری ارثی ناشی از کمبود فاکتورهای انعقادی است که در آن فرد به دنبال خراش و یا ضربه دچار خونریزی شدید داخلی و یا خارجی می شود. این بیماران نیازمند انجام اقدامات پیشگیرانه، درمان دارویی و یا در صورت لزوم نیازمند درمانهای حمایتی مانند فیزیوتراپی می باشند./ رئیسی