• 1398/12/26
  • - تعداد بازدید: 87
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

توصیه های بهداشتی به خانواده ها برای پیشگیری از کرونا جدید (کووید - 19) از زبان پزشک فوق تخصص عفونی کودکان

-

عامل ایجاد بیماری کرونا جدید (کووید – 19) نوعی ویروس می باشد و به دلیل اینکه در دسامبر 2019 به وجود آمد سازمان بهداشت جهانی نام آن را کووید  -19 گذاشت.

علائم این بیماری ممکن است به صورت فردی که هیچگونه علائمی ندارد تا علائم سرماخوردگی ملایم و یا علائم بسیار شدید تنفسی مانند پنومونی (عفونت ریه) و حتی مرگ در افراد مختلف، بروز کند.

چه افرادی بیشتر در معرض خطر هستند

افراد در تمامی سنین ممکن است به این بیماری مبتلا شوند،  اما خطر ابتلا در سنین بالا و افرادی که بیماریهای زمینه ای مانند آسم بیماریهای مزمن ریوی، بیماریهای سیستم ایمنی، دیابت، فشار خون بالا، مشکلات قلبی، کلیوی دارند بیشتر است. از زمان ابتلاء فرد تا بروز علائم ممکن است 2 تا 14 روز طول بکشد و حتی دوره صفر تا 27 روز هم گزارش شده است بنابر این بایستی با تمامی افراد چه با علامت و چه بدون علامت با احتیاط برخورد کرد و رعایت اصول بهداشتی در همه حال انجام شود. هر فردی که مبتلا به کووید می شود می تواند 3 تا 4 نفر دیگر را نیز مبتلا کند بنابراین سرعت انتقال آن 3 تا 4 برابر سرعت انتقال آنفلوآنزا است.

کرونا ویروس جدید چطور منتقل می شود؟

این بیماری توسط ویروسی که در ترشحات تنفسی فرد آلوده است پخش می شود یعنی از طریق سرفه عطسه و ترشحات دهانی و این ویروس تا  9 روز می تواند روی سطوح باقی بماند، بنابراین بهترین راه  پیشگیری رعایت مسائل بهداشت فردی است. اول اینکه افراد بهتر است در منزل بمانند و به هیچ وجه از منزل خارج نشوند مگر در موارد ضروری مثل ارجاع به پزشک. و افراد سالم هم بهتر است فعلا تجمعات خود مانند میهمانی ها، تولدها و یا حضور در اماکنی که ضروری نیست را لغو کنند.

شستشوی دست روش موثر برای پیشگیری

شستشوی اصولی تمامی سطوح دست با آب و صابون بسیار حائز اهمیت است. در زمان عطسه و سرفه با دستمال کاغذی کاملا دهان و بینی خود را بپوشانید و بلافاصله آن را به شکل بهداشتی دفع کنید (در سطل زباله در دار بندازید) و بلافاصله دستها را با آب و صابون بشویید. در زمان عطسه ناگهانی نیز با استفاده از آرنج از پخش شدن ترشحات دهانی جلوگیری کنید. در هر حال رعایت فاصله یک و نیم تا دو متر را داشته باشید و از بوسیدن و دست دادن و استفاده از وسایل مشترک خودداری کنید.

روش صحیح استفاده از ماسک

زدن ماسک برای افراد سالم ضرورتی ندارد ولی افراد بیمار و هر کسی که سرما خوردگی دارد بایستی از ماسک استفاده کنند تا اولا از انتقال ترشحات دهانی به سایرین پیشگیری شود و ثانبا به دلیل داشتن ماسک از دست زدن به دهان و بینی و انتقال آلودگی به بدن خود جلوگیری کند.

ماسک معمولی (سه لایه) جلو عبور ویروس را نمی گیرد ولی مانعی برای عبور ترشحات تنفسی است. هر 2-3 ساعت آن را تعویض کنید.

هنگام استفاده از ماسکهای دو رنگ، لایه رنگی (آبی یا سبز) رو به بیرون باشد چون این لایه به گونه ای است که ذرات و رطوبت را جذب نمی کند و مانع عبور آنها می شوند. بعد از قرار دادن ماسک روی صورت، آن را روی بینی به کمک نوار فلزی تعبیه شده بالای ماسک، محکم کنید زمانی که می‌خواهید ماسک را از روی صورت بردارید، به خود ماسک دست نزنید. با کمک بندها، ماسک را از روی صورت جدا کنید و بدون دست زدن به بخش میانی، آن را در اولین فرصت داخل سطل دردار بیندازید و بعد از هر بار تعویض ماسک، حتما دست‌های خود را با آب و صابون به خوبی بشویید.

ماسک N95 هم فقط برای افراد در موارد خاص در بیمارستانها و در بخشهای بستری استفاده می شود و افراد عادی لزومی به زدن این ماسک ندارند.

در پایان توصیه بسیار مهم این است که چنانچه بهداشت فردی را رعایت کنیم به این ویروس کمتر آلوده شده و ان شاء الله سریعتر نیز این بیماری نیز در سطح جامعه کنترل خواهد شد.

 

«محمد رحیم کدیور»، فوق تخصص عفونی کودکان در مرکز آموزشی درمانی شهید آیت الله دستغیب

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبری : 20425
کلیدواژه

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید