• 1400/10/21
  • - تعداد بازدید: 163
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
5 دی ماه روز ایمنی در برابر زلزله و کاهش اثرات بلایای طبیعی

توصیه هایی برای ایمن سازی محل زندگی در برابر زلزله

-

5 دی ماه روز ایمنی در برابر زلزله و کاهش اثرات بلایای طبیعی نام گذاری شده است. برای ایمنی بیشتر در برابر زلزله و کاهش اثرات آن لازم است عموم مردم هر چه بیشتر با روشهای ایمنی برای پیشگیری از پیامدهای ناگوار ناشی از زلزله آشنا شوند. در راستا موارد زیر توصیه می شود:

توصیه هایی برای ایمن سازی


اگر قصد خرید یا ساخت خانه جدید دارید از یک مهندس سازه بخواهید تا وضعیت ساختمان را از نظر مقاومت در برابر زلزله و نیاز به مقاوم­‌سازی بررسی کند.

عیوب سیم‌کشی ساختمان‌، نشت خطوط گاز و ‌ترکیدگی لوله‌های آب و فاضلاب توسط متخصصان بررسی و رفع شود.

برای جبران و کاهش خسارت­‌های ناشی از وقوع زلزله، محل سکونت را بیمه کنید.

راه­‌های خروجی را برای مواقع اضطراری شناسایی کنید.

راه‌های ورودی و خروجی، راه‌پله‌ها و راهرو‌ها را از وسایلی که ممکن است بر اثر وقوع زلزله سقوط کنند و مسیر خروجی را در مواقع اضطراری ببندند، خالی کنید یا آن­‌ها را در جای خود محکم کنید

آبگرمکن‌، یخچال‌، اجاق‌گاز، کمد لباس و نظایر این‌ها را با بست، تسمه مخصوص و ... به کف و دیوار منزل محکم کنید.

اشیای بلند و بسیار سنگین، قفسه‌ها، آینه‌ها و تابلوهای دیواری منزل و ... را باید ‌در جای خود تثبیت و محکم کنید.

از شیشه‌های سکوریت یا لایه‌های ایمنی و برچسب‌های مخصوص شیشه برای پنجره­‌ها استفاده کنید.

مکان‌های کم‌خطر ساختمان، به‌ ویژه در هر اتاق (‌مثلاً زیر میز مستحکم، کنار ستون‌های اصلی، کنار یا کنج دیوارهای داخلی اتاق به دور از پنجره، قفسه کتاب یا هرگونه اسباب و اثاثیه سنگین و قابل سقوط که ممکن است بر روی شما بیافتد) را با مشارکت اعضای خانواده مشخص کنید‌ تا هنگام اجرای مانورهای تمرینی و نیز وقوع زلزله در این مکان‌ها پناه بگیرید.

هر چند وقت یک‌بار، نحوه پناه‌گیری را تمرین کنید؛ تمرین پناه‌گیری به‌ صورت دوره‌ای و مستمر سبب واکنش مناسب و سریع هنگام وقوع زلزله می‌شود و می‌تواند شما را از صدمات و جراحات احتمالی محافظت کند.

مکان‌های پرخطر ساختمان را از قبیل کنار شیشه، پنجره، در‌های خروجی، دیوارهای خارجی و ... شناسایی کنید و هنگام شروع لرزش‌ها فوراً از این مکان‌ها دور شوید.

کیف شرایط اضطراری شامل جعبه کمک‌های اولیه، پول نقد، کپی کارت شناسایی و اسناد مهم، بطری آب، غذای خشک و فاسد نشدنی مانند بیسکویت، کنسرو، خشکبار، رادیو با باتری اضافه، چراغ‌قوه، لباس مناسب فصل، داروها و وسایل موردنیاز بیماران و افراد دارای شرایط خاص در خانواده و ... را تهیه و برای تأمین حداقل نیاز سه روز اعضای خانواده تجهیز کنید و در دسترس قرار دهید.

به صورت دوره‌ای به تاریخ انقضاء مواد خوراکی، داروها و ... توجه و وسایل داخل کیف شرایط اضطراری را با وسایل تاریخ‌دار جایگزین کنید.

با اعضای خانواده خود هماهنگ کنید که اگر زلزله اتفاق افتاد و بیرون از خانه و دور از هم بودید، کجا همدیگر را پیدا کنید.

همه اعضای خانواده لازم است محل قرار گرفتن کنتورهای آب، گاز و برق ساختمان را شناسایی کنند و نحوۀ قطع کردن آن­‌ها را یاد بگیرند تا در شرایط اضطراری نسبت به قطع آن­‌ها اقدام کنند.

 
«سپیده عباس زاده»، مسئول بهداشت حرفه ای در مرکز آموزشی درمانی شهید آیت الله دستغیب
  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبری : 53648
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید